Sterk spul?

  • door Otto Treurniet
  • 27 mrt, 2014

Kent u die jongen die zo ontroerend afscheid neemt van zijn vriendin? Een laatste hug en hij moet zowaar een traantje wegpinken. Wie zei ook weer afscheid is een beetje dood gaan? Je ziet het voor je ogen gebeuren. Alleen: dat traantje is uitsluitend het gevolg van de fisherman's friend die hij achter haar rug snel in zijn mond heeft gestopt. De vertrekkende vriendin wordt schaamteloos belazerd. Die tranen zijn nep.

Bovendien zien we de ogen van de knul bij het uitzwaaien van de vertrekkende trein op zijn horloge vallen, waardoor hij zich vlug richt op een andere, een binnenkomende trein. Daar stapt vriendin nummer twee uit, die meteen smelt als ze de opnieuw betraande ogen ziet van haar lief. Ze heeft geen idee natuurlijk dat ook nu het sterke spul voor de tranen zorgt en verders niks.

Prachtig mini-speelfilmpje, want het verhaal komt alleen via beeld tot ons. Lachen ook, om het ingenieuze gebruik van het aanbevolen product. En we snappen prima de voordelen van van twee walletjes eten. Als een product dat voor elkaar kan krijgen, willen wij het ook wel.

Maar wacht eens even? Zitten wij zo in elkaar? Is dit een acceptabele wijze van aanprijzen: met fishermen's friend kun je perfect vreemd gaan, koop fishermen's friend? Of: koop dat sterke spul, oplichters zijn er dol op? Kennelijk denken de reclamemakers van wel. Er zijn heel veel producten die aan de hand van oplichterspraktijken aan de man worden gebracht.

Wordt vervolgd.


Share by: