Kijk ook eens hier

KIJK OOK EENS HIER


GO FUNSAILING

Maartje en Ton van den Berg (uit Lelystad) organiseren droomvakanties voor zeilliefhebbers. Van ervaren schippers tot zonaanbidders, iedereen kan aan zijn of haar trekken komen. Klik op het plaatje als je meer wilt weten.

POËZIECENTRUM NEDERLAND

Ik ben één van de Vrienden van Poëziecentrum Nederland. Want dat wordt gerund door een goede vriend van mij. Er zijn veel meer Vrienden nodig. Ben je poëzieliefhebber? Volg dan de link door te klikken op het plaatje.

VALKUILEN VULLEN

Ik schreef dit voor een opleidingsbedrijfje dat niet meer bestaat. Het was voor cursisten van een communicatiecursus. Het zet op een rij wat er allemaal mis kan gaan bij het spreken en luisteren over en weer. Als je het gelezen hebt, zeg je niet gauw meer tegen iemand 'je bent niet duidelijk' en ook niet 'je luistert niet goed'.
Het is volgens mij een geinig boekje, vol met eye-openers. Het zou mooi zijn als alle 17 miljoen landgenoten er hun voordeel mee deden. Klik op het plaatje voor meer informatie. 

KEES FAESSENS ROLWAGENSTEEG

Voel je je depri of een klein beetje leeg, bel Kees Faessens Rolwagensteeg! Deze supervrolijke feestband heeft onder meer songteksten van mijn hand op het repertoire.  

ALMERE DIEP

Almere Diep is een initiatief van Mario Withoud. De bedoeling was diepgravende lokale journalistiek te bedrijven. Mario schreef er vooral zelf, maar was op zoek naar interessante schrijvers en schrijfsels. Van mij zag hij in 2014 een aflevering van de Stadhuistribune waardoor we over zijn project kwamen te spreken. We kennen elkaar via de PvdA, waar Mario intussen afstand van heeft genomen. Ik heb meegeholpen de boel in januari 2015 op internet te krijgen en maakte af en toe een Almeerse aflevering van mijn cartoon of schreef een stukkie. Mijn Stadhuistribune-blogs verschenen ook daar.

Verleden tijd, u leest het goed. Achter mijn bemoeienis met Almere Diep is op 16 juli 2015 namelijk een punt gezet. Hoewel we het in de wandeling goed kunnen vinden, bleken Mario en ik professioneel absoluut niet door één deur te kunnen. Ik heb mijn bijdragen graag geleverd, want het is een goed initiatief, alleen de uitvoering… Nou ja, daar hoef ik me nu niet meer om druk te maken. En overigens: oordeelt u vooral zelf, u komt op Almere Diep door op het plaatje te klikken.          

ANNEMOARIE, DE TOVERFEE UIT AMSTERDAM

Op 29 mei 2015 is er een kinderboekje van mij verschenen bij Uitgeverij Boekscout. Op de flaptekst staat dit:
Als je je als kind niet gedraagt, dan kun je maar beter uitkijken. Annemoarie komt zo op haar brommerbezem bij je binnenvallen om je een lel met haar toverstaf te geven. En dan gebeurt er meestal iets dat je niet gemakkelijk weer vergeet. Een toverfee uit Amsterdam komt nu eenmaal niet om softe wensjes te vervullen, maar om je keihard een lesje te leren.
Omroep Flevoland besteedde ook aandacht aan mijn boek, door middel van een radio-interview.
Klik op het plaatje dan vind je alle informatie over dit geniale geweldige superboekje.


FLEUR VERFT EEN DEUR / GROENTEFLEUR

Op 6 november 2015 is er een kinderboekje verschenen van Ditte van Dijk en mijzelf bij Uitgeverij Boekscout. Het is een zogenaamd omkeerboek. Dat betekent dat het eigenlijk twee boekjes zijn die, omgekeerd, met de ruggen tegen elkaar zijn geplakt. Je kunt dan aan twee kanten beginnen.
Ditte heb ik ontmoet bij Boekscout. Omdat ik daar vertelde dat ik wel getekende boeken in mijn hoofd had, maar niet kon tekenen, riep Ditte meteen: "Dan maak ik toch die tekeningen?" Dat schiep een band. En dit eerste omkeerboek over Fleur.
In het boekje ontdekt de (voor)lezer dat Fleur een meisje is dat dol op kleuren is. En ook dat zij juist daarom een hekel aan groente heeft. Wat overigens later bijtrekt.
Klik op de plaatjes voor alle info over dit boekje.

Share by: