Politieke markt staat stil, maar de formatie loopt nog

  • door Otto Treurniet
  • 16 mrt, 2017

24 MEI 2014 - We hebben in Almere nog geen nieuw college. D'66 was met PvdA, SP, Leefbaar Almere en het CDA om de tafel gegaan, maar van dat toneel is intussen de SP verdwenen. D'66 en de SP hebben beide daarover een persverklaring afgegeven. Ik vond linkjes daarheen op de site van Omroep Flevoland.

Persverklaring D'66

Persverklaring SP

Er wordt nu geprobeerd in plaats van de SP met de VVD tot een beleidsakkoord te komen. Dan zou het ook tot een college van vijf kunnen komen, met zelfs nog 1 zetel meer dan met de SP zou zijn gebeurd. Namelijk 22 (D'66 6, VVD 5, PvdA 5, LA 4, CDA 2).

 

'Zo zijn onze manieren'

De tekst voor de bestuursintentie is klaar, maar het heeft intussen een andere naam: raadsprincipes. De bedoeling is dat de hele raad zich daarachter schaart, en niet alleen de coalitiepartijen. Dat gaat officieel gebeuren in de vergadering waarin ook het beleidsakkoord zal worden vastgesteld. In de laatste bespreking van de tekst door de fractievoorzitters spraken de meeste fractievoorzitters positief over de raadsprincipes behalve Toon van Dijk van de PVV en Ans DeSumma van de SP want die waren er niet bij.

Concepttekst Raadsprincipes

De vergadering van de fractievoorzitters was openbaar en is dus integraal te volgen via de website van de Politieke Markt. Wat een zegen voor de mensheid is, als die op transparantie dol is.

Naar de vergadering


Share by: