Een Ajax – Feyenoord die niemand kent

  • door Otto Treurniet
  • 14 mrt, 2016

Weinig mensen weten het, maar halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw was er in Rotterdam een extra Ajax-Feyenoord waar eigenlijk geen beelden meer van zijn. Toch staat het in mijn geheugen als gebeitst.

Het moet in januari zijn geweest van 1992, 1993, 1994 of 1995. De havenpool van Rotterdam bestond toen nog, SHB Personeelsplanning ging het in 1995 heten, en daar was een personeelsblad waarvoor ik de teksten schreef. Aan het begin van het nieuwe jaar, zo had ik bedacht, was het leuk om een doorgewinterde coach te vragen om ook eens een ander team een hart onder de riem te steken bij wijze van nieuwjaarswens. Namelijk het team van de SHB. Altijd goed voor nu eens een luchtig stukkie in het personeelsblad. Ellende genoeg bij de door reorganisatieleed geplaagde SHB.

En dus stuurde ik een verzoek om een opbeurend briefje naar de trainers van Ajax en van Feyenoord. Dat waren toen respectievelijk Louis van Gaal en Willem van Hanegem. Dat lezers van een Rotterdams blad liever post uit 010 krijgen, was mij best bekend, maar ik kon me ook voorstellen dat de coach van een topclub wel wat anders aan zijn hoofd heeft dan brieven schrijven aan een blaadje met krap 1200 lezers. Als ik ook Ajax aanschrijf, dacht ik, dan verdubbel ik mijn kansen.

Nou ja, toen kwam er dus alleen post uit Amsterdam. Heel leuk. Een handgeschreven briefje van Louis van Gaal zelf, waarin hij de medewerkers van SHB oprecht een goed nieuw jaar toewenste. Ik heb geprobeerd het bewuste blad terug te vinden. Helaas is dat niet gelukt. Maar Ik weet nog wel dat het briefje van Van Gaal integraal is afgedrukt, met de tekst erbij dat vanzelfsprekend ook aan Van Hanegem om een nieuwjaarswens was gevraagd, maar dat helaas deze Ajax-Feyenoord in een Amsterdamse overwinning was geëindigd.

Ik moet hier altijd aan denken als ik Louis van Gaal op tv zie, of over hem lees. Voor mij kan Van Gaal sindsdien echt niet meer stuk, wat er ook aan bagger over hem wordt uitgestort. Louis van Gaal is een wereldvent. Punt uit.


Share by: